Tager du lange, varme brusebade?

 Er du kvinde, hvid, slank og omkring 50 med et i øvrigt godt helbred?

Nej det er ikke en dating annonce – det kan være du er en af de kvinder der lider af noget der kunne ligne astma!

 

Hvis du tager lange, varme brusebade sætter du muligvis dit helbred på spil. Der er en kronisk lungesygdom som rammer kvinder og læger siger at det hele kan begynde i brusebadet.

Mary Lou rejste frem og tilbage mellem sit hjem i Cincinnati og Californien for at være så meget som muligt hos sin mor der var døende.

Efter nogen tid begyndte Mary Lou at hoste. Og det blev kun værre og værre. Det blev til sidst så slemt at hun hosted masser af slim op i sit lommetørklæde flere gange om dagen.

Først nu gik hun til lægen.

Specialisten sagde, at hun have en non-tuberculous (ikke-tuberkuløs) mycobacterium complex. NTM er en vandbåren bakterie som ofte rammer kvinder omkring de 50 som samtidig er slanke, hvide og i øvrigt ved godt helbred.

Læge Carl Fichtenbaum fra afdelingen for Infectious Disease Center ved University of Cincinnati Health fortalte Mary Lou: “Du finder denne bakterie i brusebadehoveder og vandhaner”.

Læger over hele USA ser flere og flere lignende tilfælde af NTM.

Lægen fortæller videre at der er nogle grupper der er mere udsatte end andre. De grupper der er mest udsatte er grupper med kroniske lungeproblemer.

Professor Norman Pace ved Universitetet i Boulder påviste i en undersøgelse af 30% af brusehovederne husede et betydeligt niveau af sygdomsfrembringende bakterier.

”NTM lungesygdomme er stærkt underdiagnosticeret og formodentlig hyppigere forekommende end vi som samfund mener er muligt” fortsætter professor Pace. Yderligere siger Pace at mange mennesker overser advarselstegnene.

”Vi tror at aflejringerne er kalkaflejninger eller resterne af sæbeskum – og så er der i virkeligheden biologisk”

”Vi bader hver dag i bakterier. De allerfleste bakterier er fuldstændig harmløse. Der kan dog være skadelige bakterier i brusehovedet som har direkte adgang til dit vejrtrækningssystem.

”Der sker en forstøvning af partiklerne så der danners en fin dug og partiklernes størrelse gør, at du kan indånde dem og de kommer så lige ned i dine lunger” afslutter dr. Fichtenbaum.

Det samme sker for alle vandhaner der ikke ofte er i brug …… der danner sig bakterier, så rens ofte vandhanehoveder og brusehoveder.

Mary Lou fik noget af sin lunge fjernet og skal tage antibiotika i de kommende år.

AstmaCare kommenterer:

Så galt behøver det ikke at gå. Med de priser der er på vand, varmt vand er der sikkert ret få der står længe under den varme bruser. Samtidig er det under alle omstændigheder en god ide at rense brusehovedet regelmæssigt.

Samtidig kan en del af generne minimeres ved at huske altid at trække vejret gennem næsen. Så filtreres store dele af bakterierne fra.

 

 

Tak fordi du deler med andre:
  • Print
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • LinkedIn
Dette indlæg blev udgivet i Nyttig viden. Bogmærk permalinket.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/buteykoinstituttet.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399