Børn og Buteyko

mørkebrun3-150

Vi holder mindre workshops for forældre med mindre børn – fra omkring 5 år alderen.

Det er meget vigtigt at få børn i denne aldersgruppe og deres forældre i tale fordi Buteyko Åndedrætsmetoden ikke alene henvender sig til børn med astma og allergi. Derimod børn og deres forældre der vil gøre et vigtigt forebyggende arbejde for at deres børn får en smuk ansigtsform. Det får barnet ved i en tidlig alder at lære hvad det vil sige at trække vejret rigtigt og lære at synke rigtigt.

Det er vigtigt at børnene begynder tidligt, da de efter ganen er vokset sammen, ofte skal have fjernet en tand eller to – leve med forskellige systemer af bøjler. Når arbejdet med at lære at trække vejret rigtigt begynder tidligt, vil tandstillingen ofte falde på plads helt uden komplikationer.

Her er rigtig grundig og god information om hvordan dit barn får glæde af metoden.

Den hyppigste grund til at det ser ud som om der er for mange tænder i munden er  ikke at tænderne er for store eller der er for mange til at kunne tilpasse sig kæberne, derimod er det fordi kæberne er for smalle til at kunne huse det korrekte antal tænder.

Når vi lærer vore børn at trække vejret gennem næsen sikrer vi  os at børnene lærer at tungens rette position er i ganen. Overkæben bliver formet af en af kroppens stærkeste muskler, tungen. Når den ligger rigtigt i overmunden, med spidsen lige bag ved de forreste tænder vil den hjælpe kæben med at udvide sig i takt med de nye tænder udvikler sig.

Når munden er åben falder tungen med i bunden af munden hvilket resulterer i at overmunden bliver snæver og trukket tilbage i forhold til den ideelle position.

Her ser vi hvad et par års mundånding kan gøre ved et kønt ansigt. Det er den samme pige.

Næsevejrtrækning er af yderste vigtighed for udviklingen af et barns ansigt både når vi ser på det rent helbredsmæssigt og som det æstetiske udtryk. Mundånding resulterer i en mindre flatterende ansigtsform, snorken, skæve tænder/”for mange tænder”, tænder der hyppigt angribes af karies, hyperaktivitet, sengevædning, træthed, astma, hyppige forkølelser og bryst infektioner.

Tak fordi du deler med andre:
  • Print
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • LinkedIn

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/buteykoinstituttet.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399